kranio-sakral terapi

Kranio-sakral terapi handler om velvære Niklas Patursson
Den Indre Gård
Slagelsegade 5,21oo Kbh Ø Tlf 6118 4539

Kranio-Sakral Systemet

 

Kranio-Sakral Terapi arbejder med hele kroppen udfra det kranio-sakrale system. Dette system består af:

kranio-sakral logo
  Knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet(sacrum)
   
  Bindevævsmembranerne, som adskiller de enkelte hjernedele og omgiver rygmarven.
   
  Cerebrospinalvæsken, som hjernen og rygmarven flyder i.
   
   
   

Hos en voksen består kraniet af 8 knogler, ansigtet af 14, rygsøjlen af 24 led og endelig korsbenet, som er sammenvokset af 5 hvirvler. Alle disse knogler bevæger sig - hver enkelt knogle har sit eget bevægelsesmønster og indgår samtidigt i en fælles rytme, kaldet den kranio-sakrale rytme. Denne rytme kan mærkes over hele kroppen - f.eks. bliver hovedet først bredere og bredere, siden smallere og smallere, så igen bredere… en sådan cyklus optræder 3-20 gange pr. min.Den kranio-sakrale rytme er altså meget variabel, og dens frekvens, styrke, symmetri og kontinuitet giver vigtige informationer om kroppens sundhedstilstand. I afsnittet om Biodynamics omtaler jeg nogle langsommere, dybereliggende og mere stabile bevægelser - det er dem, som man i Biodynamics arbejder med.

   
  De enkelte hjernedele holdes adskilte af nogle stærke bindevævsmembraner, kaldet hjernesegl. Falx Cerebri (hvid på illustrationen) deler storhjernen i en højre og en venstre halvdel, Tentorium Cerebelli (stribet på ill.) ligger som en teltdug imellem storhjernen og lillehjernen og endelig deles lillehjernen i 2 af Falx Cerebelli (sort på ill.). Disse membraners spændingsniveau er af afgørende betydning for det kranio-sakrale system - er de for spændte, kan de simpelthen nedsætte knoglernes bevægelighed og derved påvirke hele det kranio-sakrale system. Hele centralnervesystemet omsluttes af bindevæv og f.eks. det autonome nervesystem er helt afhængig af bindevævets flexibilitet.
     
   
Cerebrospinalvæsken produceres i nogle hulrum i hjernen, kaldet ventriklerne (sort på illustrationen). Her sies væsken fra blodet, hvorefter det pumpes ud i systemet omkring hjerne og rygmarv. Væsken genoptages siden atter til blodbanen. Cerbrospinalvæsken har især 2 vigtige funktioner - beskyttelse og transport. Væsken omgiver både hjernen og rygmarven og virker derved som en slags hydraulisk støddæmper ved slag, rystelser og lign. Endvidere sørger den for transport - den bringer næringsstoffer til og fjerner affaldsstoffer fra hjerne og rygmarv. Er der ubalancer i det kranio-sakrale system, kan det påvirke denne transport.

Knogler, membraner og cerebrospinalvæske er i praksis indbyrdes forbundne, og det kranio-sakrale system fungerer derfor som et hele. Systemets balance er helt fundamental for kroppens sundhedstilstand. Hjernen, centralnervesystemet, hypofysen og blodets cirkulation til og fra hjernen "hviler" i det kranio-sakrale system, og det er indlysende, at selv meget små ubalancer kan have store konsekvenser for hele kroppen. Kranio-Sakral Terapi arbejder direkte med disse ubalancer.

 
   
  Biodynamics
  Biodynamics - Kranio-Sakral Terapi
  En Biodynamics behandling
  Biodynamics kan hjælpe på
   
  Kranio-Sakral Terapi
  Starten på det hele
  Kranio-Sakral Systemet
  Kranio-Sakral Terapi
  Kranio-Sakral Terapi kan hjælpe på
  En behandling
   
  Klient Historier
  Hvad siger andre om behandlingen og Niklas
   
  Niklas Patursson
  Om mig
  Kontakt
 
  Andre behandlingsformer
  Tensegrity
  Posturologi
  Organmassage
  S.O.T.
 
  Forside
  Til Forsiden